sunnuntai 5. elokuuta 2018

Kastejuhlan nakukakku


Eilen oli aihetta juhlaan, sillä saimme viettää siskoni ja hänen miehensä pienen pojan ristiäispäivää. Itse olin lupautunut väsäämään juhliin perinteisemmän täytekakun siskoni tekemän juustokakun kaveriksi. Tässä ohje teillekin ja minulle muistiksi tulevia kakkuja varten :)

Mansikkamoussekakku nakuna

2 x 4 munan täytekakkupohja Valion ohjeella. Pohjan paistoin pinnoitetussa halkaisijaltaan 23 cm irtopohjavuoassa, jonka voitelin pelkällä voilla, en siis korppujauhottanut. Paistoaika 175 asteessa 30 min.

Täyte Kinuskikissan ohjetta mukaillen erotuksena, että käytin maustetun rahkan sijasta maustamatonta rahkaa, mutta pidin silti muiden aineiden määrät Kinuskikissan ohjeiden mukaisina.


Kummankin kakkupohjan taisin leikata kolmeen osaan ja kostuttamiseen käytin kaikenkaikkiaan noin 2-2,5 dl vettä, joka oli maustettu 1 tl vaniljasokeria. Kakun kasasin edellisenä iltana ja kakku oli tarjoiltaessa seuraavan päivän iltapäivästä sopivan kostea.

Kasatun kakun ympärille laitoin muovisen apureunan, jonka kiristin teipillä kireäksi ulkopuolta, jonka lisäksi laitoin säilytyksen ajaksi irtopohjavuoan reunuksen kakkua tukevoittamaan. 

Noin pari tuntia ennen tarjoilua koristelin kakun, lisäämällä ohuesti kermavaahtoa reunoille ja päälle reilumman kerroksen. Ja sitten vain päälle kasa erilaisia marjoja, marenkia/marenkimurua, mustikanvarpuja tai muuta koristetta oman mielikuvituksen mukaan :)


Siskoni oli leiponut valkosuklaa-mansikka juustokakun Vaniljapullan reseptin mukaan, jonka itsekin olen joskus testannut ja hyväksi havainnut. Koska kakku oli gluteeniton pohjassa oli käytetty Semperin gluteenittomia kauradigestivekeksejä.










 

Koristeiksi siskoni oli askerrellut viirejä lahjapapereista

 

Ja tässä vielä hortensioista, mustikan ja juolukan varvuista sekä kärhöstä ja lankaköynnöksestä kokoamani kastepöydän kukka-asetelma. Kiitos vielä kauniista juhlista siskoni perheelle ja kaikkea hyvää pienen pojan elämään!

- Ansku



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että kommentoit :)