maanantai 8. tammikuuta 2018

Viikonloppuherkku : Pesto-katkarapurisotto


Tässä taannoin herkuttelin Rossossa kermaisella pesto-katkarapurisotolla ja koska ihastuin risoton makumaailmaan, päätin kokeilla sitä kotonakin. Tässä ohje, jolla risoton valmistin - ei varmasti se oikeaoppinen italialainen tapa valmistaa risottoa, mutta lopputulos yllätti positiivisesti ainakin meidän perheen :)























Valmistusaineet:

1 sipuli
1 pienehkö yksikyntinen valkosipuli
kuullotukseen oliiviöljyä ja voita
3 dl risottoriisiä 
7-8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2-3 dl kermaa
4-5 tl vihreää pestokastiketta tai maun mukaan

180 g isoja katkarapuja
ripaus suolaa

tarjoiluun parmesaanilastuja
Pilko sipulit pieniksi kuutioiksi. Kuullota ne kattilassa. Lisää joukkoon riisi ja sekoittele kunnes riisi on kuultavaa.

Liuota kasvisliemi kuumaan veteen. Lisää kuumaa kasvislientä risoton joukkoon pienissä erissä ja sekoittele risottoa kypsennyksen aikana.  Kypsennä riisiä noin 20 minuuttia tai kunnes riisi on al dente. Lisää joukkoon kerma ja mausta risotto pestolla. Lopuksi lisää joukkoon katkaravut ja kuumenna nopeasti, etteivät ravut sitkisty. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Tarjoile parmesaanilastujen kera. 

Buon appetito ja mukavaa alkanutta viikkoa!
- Ansku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että kommentoit :)