perjantai 14. marraskuuta 2014

Lättäleipää eli flatbread

Let there be light tonight - eli mukavaa perjantai-iltaa!


























Pitihän tätä nyt itsekin kokeilla, kun flatbread on maailmalla nyt hottistarjottavaa :)
Tässä resepti, joka on hieman muokattu alkuperäisestä Etiketti-lehden (2/2014) reseptistä:

Pohja
2 dl vettä
15 g hiivaa
0,5 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
n. 5 dl vehnäjauhoja

Täyte
oliiviöljyä
125 g mozzarellajuustoraastetta
100 g vuohenjuustoa ja tai mozzarellaviipaleita
100 g kylmäsavustettua poronpaistia viipaleina
punasipulia
mustapippuria
päälle rucolaa

Valmista taikina. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta joukkoon jauhot. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Painele taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikinasta 4-6 soikioleipää.

Kuumenna parilapannu. Paista taikinapohjaa ensin noin muutama minuutti keskilämmöllä. Käännä. Kaada pohjalle hieman öljyä ja lisää mozzarellaraastetta, viipaloitua vuohenjuustoa, sipuli ja poronpaistiviipaleet. Jatka kypsentämistä kunnes taikina on kypsää. Flatbreadin voi myös paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia, mutta parilapannulla paistamalla leipään saa kivat raidat ja erityisen hyvän maun :)



























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että kommentoit :)